Wij werken deels vanuit huis en zijn goed bereikbaar
Dien hier uw adviesaanvraag in

Samenwerking IJI/Asser

Wist u al dat het IJI en het Asser Instituut steeds nauwer samenwerken op het gebied van het IPR? De combinatie van het IJI als praktijktijger en het Asser Instituut met haar sterke academische positie levert een vruchtbare dynamiek op. In dit kader draagt het IJI ook bij aan de reeks Asser Masterclasses die in 2021 worden georganiseerd. Het IJI zal twee Masterclasses coördineren, één op het gebied van het internationaal familierecht en één op het gebied van het internationaal vermogensrecht. 

Masterclass internationale echtscheiding, nevenvoorziening en ipr – 27 september

De eerste Masterclass vindt plaats op 27 september en heeft betrekking op ‘internationale echtscheiding, nevenvoorzieningen en ipr’. Krijgt u als advocaat in uw praktijk te maken met internationale echtscheidingen en bevindt u zich in het juridische mijnenveld van complexe IPR-regels? In deze masterclass leggen wij dit juridische kader op toegankelijke wijze uit, zodat u uw internationale dossiers net zo doelmatig kunt behandelen als uw andere dossiers.

Bekende ipr rechtspractici zullen vertellen over de do’s en don’ts bij de toepassing van de soms ontoegankelijke en versnipperde ipr-regels op het gebied van het internationale familierecht. Denk aan Fatih Ibili, Ian Sumner, Marieke Oderkerk en Lisette Frohn. 

Hier kunt u het programma raadplegen. 

Masterclass internationale B2B overeenkomsten en ipr – 9 november

De tweede Masterclass vindt plaats op 9 november en heeft betrekking op ‘internationale B2B overeenkomsten en ipr’. Doelgroep: advocaten die hun internationale praktijk willen verbeteren. Het optimaal kunnen benutten van de ipr trukendoos zet de advocaat op een voorsprong en hierop ligt dan ook de primaire focus van de masterclass.

Bekende ipr rechtspractici zullen vertellen over de do’s en don’ts bij de toepassing van de soms ontoegankelijke en versnipperde ipr-regels op het gebied van internationale B2B overeenkomsten. Denk aan de doorgewinterde ipr specialist Martijn Polak, nu vicepresident bij de Hoge Raad en aan advocaat Cathalijne van de Plas die zich in haar procespraktijk voornamelijk bezig houdt met internationaal procederen in geruchtmakende zaken.

Hier kunt u het programma raadplegen.

Duur, plaats, kosten, NOvA erkenning en certificaat

De masterclass duurt 1 dag, inclusief lunch en borrel. 

De masterclass wordt georganiseerd op het Asser Instituut: R.J. Schimmelpennincklaan 20-22 in Den Haag.

Het inschrijfgeld bedraagt €595,-. IJI cliënten krijgen een korting en voor hen bedraagt het inschrijfgeld €445,-

De masterclass is erkend door de NOvA en de advocaat ontvangt dan ook 5 PO punten voor deelname.

Tot slot ontvangt de advocaat een certificaat als bewijs voor deelname.

Inschrijven

U kunt zich hier inschrijven. Omdat de masterclass op locatie plaatsvindt, zijn de plaatsen vanwege de corona maatregelen zeer beperkt. 

IJI coördinator en contactpunt voor vragen

Fieke van Overbeeke, CEO & Legal Counsel van het IJI, coördineert deze masterclass. Neem gerust contact met haar op voor vragen.