We work partly from home and are easily accessible
Submit your request for advice here

Lisette Frohn

Senior Legal Counsel

l.frohn@iji.nl
+3170 22 108 63

Lisette Frohn specializes in international law of persons, family law and inheritance and the associated international procedural law. She advises, among other things, on international divorces and the consequences of divorce (matrimonial property law, alimony, parental responsibility), child abduction, parentage law and inheritance law. In addition to family law, she also advises on international contract law and bankruptcy law.

She is a member of the editorial board of various legal journals and publications. She regularly publishes in her field. She was co-author of the report, written for the Council for the Judiciary, “Lay Judges in Europe: Investigating Lay Participation in Civil and Administrative Justice” and co-author of the study, commissioned by the European Parliament, “A European framework for private international law: current gaps and future perspectives’, Study IP/C/JURI/IC/2012-009.”.

She also gives courses and workshops in the field of international family law in the broadest sense.

Lisette is secretary of the State Commission for Private International Law and in that capacity has been closely involved in the codification of PIL in Book 10 BW. She is also a member of the Advisory Committee for matters concerning Civil Status and Nationality.

Wat onze cliënten over ons zeggen

Advocaat mr. Tim de Greve, partner bij Stibbe.

Ik schakel het IJI regelmatig in bij zaken waarin IPR-aspecten een rol spelen. Het bestaat al 100 jaar en kan dus bogen op een lange geschiedenis en ervaring. Er zijn vooraanstaande mensen aan verbonden. Niet in de laatste plaats de heer Strikwerda. Ze denken met je mee, begrijpen meteen de vraag waar je mee zit en dragen oplossingsrichtingen aan. Ze hebben de goede connecties in binnen- en buitenland om vragen binnen een redelijke termijn te beantwoorden. Los daarvan is het heel prettig samenwerken met de mensen van het IJI.

Advocaat mr. Channa Samkalden, Prakken d’Oliveira

Wij hebben in verschillende zaken een beroep gedaan op het IJI. Eén voorbeeld is een zaak van een aantal Nigeriaanse boeren tegen Shell over olievervuiling in Nigeria. In die zaak gaat het over de toepassing van Nigeriaans recht door de Nederlandse rechter. En het IJI heeft daarvoor het kader van het onrechtmatige daadsrecht in Nigeria voor ons uitgezocht. We hebben dat advies gebruikt in de procedure en ook overgelegd bij de rechtbank en daaruit bleek bijvoorbeeld dat onze eisers ook naar Nigeriaans recht vorderingsgerechtigd waren ten opzichte van Shell. Eigenlijk in al dat soort zaken is het IJI buitengewoon nuttig omdat je een heel degelijk advies krijgt op basis waarvan je weet: willen we nog een aantal dingen verder laten uitzoeken, kan dat door het IJI of moeten we ons tot iemand anders wenden? Maar je kunt er tenminste mee uit de voeten in een vroeg stadium van je procedure.

Advocaat mr. Ria van Seventer, Meesters aan de Maas Advocaten

Ons advocatenkantoor is gevestigd in Rotterdam, een stad met meer dan 170 nationaliteiten, en daarom moeten we regelmatig om advies vragen aan het Internationaal Juridisch Instituut. Ik heb bijvoorbeeld te maken gehad met de erkenning van een kind door een Italiaan, waarop Italiaans recht moet worden toegepast. Ik spreek geen Italiaans dus ik kan dat niet zelf. Ik heb ook geen toegang tot de bronnen en het Internationaal Juridisch Instituut heeft dat wel.

Benieuwd naar onze diensten?