Wij werken deels vanuit huis en zijn goed bereikbaar
Dien hier uw adviesaanvraag in

Personen-, familie- en erfrechtzaken

Reguliere uurtarief €210,- exclusief BTW.

Indien het belang van de zaak meer dan €200.000,- bedraagt, brengen wij een uurtarief van €290,- exclusief BTW in rekening.

Toevoegingstarief basisadvies €385,- exclusief BTW.

Voor toevoegingsgerechtigde personen bieden wij, in het geval van een eenvoudige casus, het zogeheten toevoegingstarief basisadvies aan.

Het verschil tussen een basisadvies en een regulier advies is dat wij bij de beantwoording van de vragen slechts in algemene zin het juridische kader aangeven, zonder in detail te treden over elk mogelijk relevant juridische aspect.

Vermogensrechtzaken

Reguliere uurtarief €290,- exclusief BTW.

Voor spoedzaken geldt er een spoedtarief. Meer weten? Neem contact met ons op: bel naar 070 22 108 60 of mail naar info@iji.nl.

De statuten van het IJI bij de oprichting in 1918

Wist u dat het IJI tot 1979 kosteloos adviezen verstrekte?

Het is immers onze missie om bij te dragen aan de oplossing van geschillen tussen burgers en bedrijven in internationale rechtsverhoudingen. Waarom? Omdat elke casus dezelfde behandeling verdient, ongeacht de achtergrond, en de wereld op deze manier een iets betere plek wordt.

Om onze missie veilig te stellen moest in 1979 het roer om en brengen wij kostendekkende tarieven in rekening voor onze adviezen. De inkomsten die wij daaruit ontvangen investeren wij vandaag de dag in onderzoek en onderwijs, waarbij specifiek wordt gefocust op praktische oplossingen voor knelpunten die spelen bij de toepassing van de ipr-regels en het buitenlands recht in de Nederlandse rechtspraktijk.

Als onze cliënt draagt u dus bij aan deze missie en daarvoor zijn wij u dankbaar! Lees meer over onze missie en visie…

Martijn Polak – Vice president Hoge Raad en bestuurslid IJI

Martijn Polak over het idealisme van het IJI

Wat onze cliënten over ons zeggen

Advocaat mr. Tim de Greve, partner bij Stibbe.

Ik schakel het IJI regelmatig in bij zaken waarin IPR-aspecten een rol spelen. Het bestaat al 100 jaar en kan dus bogen op een lange geschiedenis en ervaring. Er zijn vooraanstaande mensen aan verbonden. Niet in de laatste plaats de heer Strikwerda. Ze denken met je mee, begrijpen meteen de vraag waar je mee zit en dragen oplossingsrichtingen aan. Ze hebben de goede connecties in binnen- en buitenland om vragen binnen een redelijke termijn te beantwoorden. Los daarvan is het heel prettig samenwerken met de mensen van het IJI.

Advocaat mr. Leushuis, Leushuis Advocaten

Ik heb als advocaat een normale rechtspraktijk en wordt zelden geconfronteerd met internationale aspecten. Om voor internationale dossiers het ipr uit te moeten zoeken is niet te doen. In deze tijd heb je daarvoor echt een ipr deskundige nodig. De kwaliteit van IJI rapporten vind ik echt een 10 waard. Ik ontvang heel gedegen rapporten waar ik heel blij mee ben en de cliënten ook. De snelheid van de dienstverlening is ook heel goed en is telkens eigenlijk nog sneller dan ik had verwacht. Ook fijn was dat het contact met de IJI werknemers heel plezierig is. Ik ben blij dat het instituut bestaat en de advocatuur behulpzaam kan zijn.

Advocaat mr. Ria van Seventer, Meesters aan de Maas Advocaten

Ons advocatenkantoor is gevestigd in Rotterdam, een stad met meer dan 170 nationaliteiten, en daarom moeten we regelmatig om advies vragen aan het Internationaal Juridisch Instituut. Ik heb bijvoorbeeld te maken gehad met de erkenning van een kind door een Italiaan, waarop Italiaans recht moet worden toegepast. Ik spreek geen Italiaans dus ik kan dat niet zelf. Ik heb ook geen toegang tot de bronnen en het Internationaal Juridisch Instituut heeft dat wel.

Benieuwd naar onze diensten?