Wij werken deels vanuit huis en zijn goed bereikbaar
Dien hier uw adviesaanvraag in

Personen-, familie- en erfrechtzaken

Reguliere uurtarief €270,- exclusief BTW

Indien het belang van de zaak meer dan €200.000,- bedraagt, brengen wij een uurtarief van €320,- exclusief BTW in rekening.

Notariskantoren kunnen een abonnement bij het IJI afsluiten, waardoor de reguliere tarieven lager zijn. Lees de brochure voor meer informatie.

Voor spoedzaken geldt er een spoedtarief. Meer weten? Neem contact met ons op: bel naar 070 22 108 60 of mail naar info@iji.nl.

Het toevoegingstarief basisadvies wordt niet meer aangeboden.

Vermogensrechtzaken

Reguliere uurtarief €320,- exclusief BTW.

Arbeidsrechtzaken worden zonder meer in behandeling genomen. Overige vermogensrechtzaken op aanvraag en in overleg. In voorkomend geval in samenwerking met correspondenten.

Voor spoedzaken geldt er een spoedtarief. Meer weten? Neem contact met ons op: bel naar 070 22 108 60 of mail naar info@iji.nl.

De statuten van het IJI bij de oprichting in 1918

Wist u dat het IJI tot 1979 kosteloos adviezen verstrekte?

Het is immers onze missie om bij te dragen aan de oplossing van geschillen tussen burgers en bedrijven in internationale rechtsverhoudingen. Waarom? Omdat elke casus dezelfde behandeling verdient, ongeacht de achtergrond, en de wereld op deze manier een iets betere plek wordt.

Om onze missie veilig te stellen moest in 1979 het roer om en brengen wij kostendekkende tarieven in rekening voor onze adviezen. De inkomsten die wij daaruit ontvangen investeren wij vandaag de dag in onderzoek en onderwijs, waarbij specifiek wordt gefocust op praktische oplossingen voor knelpunten die spelen bij de toepassing van de ipr-regels en het buitenlands recht in de Nederlandse rechtspraktijk.

Als onze cliënt draagt u dus bij aan deze missie en daarvoor zijn wij u dankbaar! Lees meer over onze missie en visie…

Martijn Polak – Vice president Hoge Raad en bestuurslid IJI

Martijn Polak over het idealisme van het IJI

Wat onze cliënten over ons zeggen

Advocaat mr. Tim de Greve, partner bij Stibbe.

Ik schakel het IJI regelmatig in bij zaken waarin IPR-aspecten een rol spelen. Het bestaat al 100 jaar en kan dus bogen op een lange geschiedenis en ervaring. Er zijn vooraanstaande mensen aan verbonden. Niet in de laatste plaats de heer Strikwerda. Ze denken met je mee, begrijpen meteen de vraag waar je mee zit en dragen oplossingsrichtingen aan. Ze hebben de goede connecties in binnen- en buitenland om vragen binnen een redelijke termijn te beantwoorden. Los daarvan is het heel prettig samenwerken met de mensen van het IJI.

Advocaat mr. Leushuis, Leushuis Advocaten

Ik heb als advocaat een normale rechtspraktijk en wordt zelden geconfronteerd met internationale aspecten. Om voor internationale dossiers het ipr uit te moeten zoeken is niet te doen. In deze tijd heb je daarvoor echt een ipr deskundige nodig. De kwaliteit van IJI rapporten vind ik echt een 10 waard. Ik ontvang heel gedegen rapporten waar ik heel blij mee ben en de cliënten ook. De snelheid van de dienstverlening is ook heel goed en is telkens eigenlijk nog sneller dan ik had verwacht. Ook fijn was dat het contact met de IJI werknemers heel plezierig is. Ik ben blij dat het instituut bestaat en de advocatuur behulpzaam kan zijn.

Advocaat mr. Ria van Seventer, Meesters aan de Maas Advocaten

Ons advocatenkantoor is gevestigd in Rotterdam, een stad met meer dan 170 nationaliteiten, en daarom moeten we regelmatig om advies vragen aan het Internationaal Juridisch Instituut. Ik heb bijvoorbeeld te maken gehad met de erkenning van een kind door een Italiaan, waarop Italiaans recht moet worden toegepast. Ik spreek geen Italiaans dus ik kan dat niet zelf. Ik heb ook geen toegang tot de bronnen en het Internationaal Juridisch Instituut heeft dat wel.

Notaris Bernard Kapma, BK Notarissen

In mijn praktijk komen steeds meer zaken voor met een internationaal aspect. Gelukkig zorgen de Europese Verordeningen voor erfrecht en huwelijksvermogensrecht voor meer duidelijkheid, maar toch zijn er nog veel zaken waar je niet zeker weet hoe het zit, welk recht van toepassing is of dat je een oplossing die in Nederland heel praktisch lijkt, wel goed uitgevoerd kan worden of de beoogde gevolgen heeft in een ander land.

Ik vraag dan vaak advies bij het IJI en wat me opvalt is dat het vaak toch net anders zit dan je zelf vooraf had gedacht. Een schriftelijk advies van een expert in je dossier geeft ook rust en zekerheid. Je kunt dan altijd laten zien dat je niet zomaar zelf wat hebt bedacht, maar als een redelijk bekwaam en redelijk handelend beroepsbeoefenaar te werk bent gegaan.

Benieuwd naar onze diensten?