Wij werken deels vanuit huis en zijn goed bereikbaar
Dien hier uw adviesaanvraag in

Robine de Lange – Tegelaar

Bestuurslid IJI

President rechtbank Den Haag

Sinds 1 januari 2013 is Robine de Lange – Tegelaar president van de rechtbank Rotterdam. Robine is afgestudeerd in 1985 en begon haar loopbaan bij de Raad van State.

In 1989 werd ze raio (rechterlijk ambtenaar in opleiding) bij de rechtbank Den Haag, met een uitstap van twee jaar als plaatsvervangend officier van justitie op St. Maarten.

Ze begon in 1993 als strafrechter bij de rechtbank Rotterdam en maakte vervolgens de overstap terug naar de Haagse rechtbank waar ze in sectoren civiel, familie –en jeugd en straf heeft gewerkt.

Van 2003 tot 2010 was ze voorzitter van de sector familie en jeugd, in welke periode ze eveneens Liaisonrechter voor de Internationale Kinderbescherming was.

In 2010 werd ze voorzitter van de sector strafrecht van de Haagse rechtbank.

Sinds haar overstap in 2012 naar de Rotterdamse rechtbank treedt ze naast haar werk als voorzitter van het gerechtsbestuur op als rechter in strafzaken en familie- en jeugdzaken.

Robine is lid van het Dagelijks Bestuur van de Presidentenvergadering en voorzitter van de landelijke Regiegroep Innovatie van de Rechtspraak.

Wat onze cliënten over ons zeggen

Advocaat mr. Tim de Greve, partner bij Stibbe.

Ik schakel het IJI regelmatig in bij zaken waarin IPR-aspecten een rol spelen. Het bestaat al 100 jaar en kan dus bogen op een lange geschiedenis en ervaring. Er zijn vooraanstaande mensen aan verbonden. Niet in de laatste plaats de heer Strikwerda. Ze denken met je mee, begrijpen meteen de vraag waar je mee zit en dragen oplossingsrichtingen aan. Ze hebben de goede connecties in binnen- en buitenland om vragen binnen een redelijke termijn te beantwoorden. Los daarvan is het heel prettig samenwerken met de mensen van het IJI.

Advocaat mr. Leushuis, Leushuis Advocaten

Ik heb als advocaat een normale rechtspraktijk en wordt zelden geconfronteerd met internationale aspecten. Om voor internationale dossiers het ipr uit te moeten zoeken is niet te doen. In deze tijd heb je daarvoor echt een ipr deskundige nodig. De kwaliteit van IJI rapporten vind ik echt een 10 waard. Ik ontvang heel gedegen rapporten waar ik heel blij mee ben en de cliënten ook. De snelheid van de dienstverlening is ook heel goed en is telkens eigenlijk nog sneller dan ik had verwacht. Ook fijn was dat het contact met de IJI werknemers heel plezierig is. Ik ben blij dat het instituut bestaat en de advocatuur behulpzaam kan zijn.

Advocaat mr. Ria van Seventer, Meesters aan de Maas Advocaten

Ons advocatenkantoor is gevestigd in Rotterdam, een stad met meer dan 170 nationaliteiten, en daarom moeten we regelmatig om advies vragen aan het Internationaal Juridisch Instituut. Ik heb bijvoorbeeld te maken gehad met de erkenning van een kind door een Italiaan, waarop Italiaans recht moet worden toegepast. Ik spreek geen Italiaans dus ik kan dat niet zelf. Ik heb ook geen toegang tot de bronnen en het Internationaal Juridisch Instituut heeft dat wel.

Notaris Bernard Kapma, BK Notarissen

In mijn praktijk komen steeds meer zaken voor met een internationaal aspect. Gelukkig zorgen de Europese Verordeningen voor erfrecht en huwelijksvermogensrecht voor meer duidelijkheid, maar toch zijn er nog veel zaken waar je niet zeker weet hoe het zit, welk recht van toepassing is of dat je een oplossing die in Nederland heel praktisch lijkt, wel goed uitgevoerd kan worden of de beoogde gevolgen heeft in een ander land.

Ik vraag dan vaak advies bij het IJI en wat me opvalt is dat het vaak toch net anders zit dan je zelf vooraf had gedacht. Een schriftelijk advies van een expert in je dossier geeft ook rust en zekerheid. Je kunt dan altijd laten zien dat je niet zomaar zelf wat hebt bedacht, maar als een redelijk bekwaam en redelijk handelend beroepsbeoefenaar te werk bent gegaan.

Benieuwd naar onze diensten?